Bomoh Kaki bogel wanita


Zaman sekarang banyak dah kes-kes bomoh temberang, orang yang berubat pun lebih kurang bangang dengan temberang bomoh nie. Mana tak nya, dalam islam dah terang-terangan melarang kita menghampiri syirik dan berjumpa dengan bomoh adalah mendekatkan kita dengan perkara syirik serta syirik itu berdosa besar. Dosa yang tidak diampunkan Allah.

Bila dah jumpa bomoh , gerenti diaorang berikan tangkal ataupun air penawar. Kadang bomoh nie menggunakan hantu ataupun jin untuk memukau dan menyihirkan orang-orang yang bertandang ke rumahnya demi untuk membuktikan ke”hebat”an dia mengubat sebarang penyakit.

Jika dilihat , kadang-kadang bomoh ini berselindung dengan rawatan cara islam tapi apabila merawat bomoh ini meraba2 badan wanita yang diubati dan bomoh tersebut menggunakan kemenyan , memakai baju yang tidak menutup aurat.

Berhati2lah kamu dan ingatlah sesungguhnya Allah menurunkan penyakit beserta penawarnya kecuali penyakit tua. Kepada Allah lah yang menurunkan penyakit dan kepada Allah lah yang menyembuhkan penyakit.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: