Cara membuang wgatray.exe dan WAT


Setiap kali bila saya gunakan PC ,selalu saya tengok wgatray yang menandakan perisian OS adalah tidak tulin.Dalam winXP ia mengeluarkan popup berupa seperti gambar dibawah.

Cara 1 menggunakan Bootable Ubuntu Pendrive

Jika anda pngguna sistem OS windows XP atau kebawah ,cara paling senang membuang wgatray.exe  adalah dengan menggunakan ubuntu bootable pendrive. Setelah anda login ke dalam ubuntu OS , pegi ke button ;-

Places -> Computer -> pilih hardisk yang ada data Os windows -> pegi ke Windows -> System32  -> cari file wgatray.exe dan wgalogon.dll . Delete kan 2 file tersebut. lepas tu ..restart…

selesai

Cara 2 Menggunakan Unlocker dan Safe Mode

On kan PC anda, tekan F8 berkali2 supaya dapat masuk ke Safe Mode , lepas tu pegi ke My Computer -> Local C (jika Local C adalah Filesystem anda ) -> windows -> system32 -> right click dan tekan Unlocker , pilih option Delete dan tekan OK.

sekiranya cara ini tidak berjaya anda boleh mencuba cara yang no 1 tadi. Kalau x dapat2 jugak membuang natang tue..talipon jer kat saya…anta pc/laptop tu kat saya ..heheh (gurau jer)

Cara membuang WAT dalam Windows 7

Pegi ke web 4shared.com… download file removewat… download jer mana2 removewat tu.. pastu just follow jer instruction kt sana…. tekan remove wat..lpastu restart…

windows 7 tu xder lagi la klua natang nk tnya suruh beli yang ori..

sekian..😀

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: